Особливості та принципи ціннісно-орієнтованого підходу в управлінні змістом освіти - Цюцюра, Микола Ігорович; Криворучко, Олена Володимирівна (КНУБА, 2015)
Модернізація в освітній сфері – це зміна згідно з потребами та вимогами сучасності. Головною метою модернізації освіти є забезпечення її високої якості, побудова ефективної освітньої системи з дієвою економікою та управлінням, яка відповідає запитам сучасного життя та потребам розвитку України. Ціннісно-орієнтований підхід у формуванні змісту освіти при якісному наданні освітніх послуг (дистанційна підготовка, інтернет-семінари тощо) надає переваги: можливість підготовки цільової аудиторії абітурієнтів; надання професійно - орієнтованих консультацій абітурієнтам/студентам тощо.
Keywords: групи цінностей; корекції ієрархії ціннісних позицій; вдосконалення системи освіти; ціннісно-орієнтоване навчання