Сучасний стан архітектурно-планувальної організації пішохідних просторів великих та середніх міст України - Старжинський, Ю. М. (КНУБА, 2012)
В статті розглядається важливість організації сучасних міських пішохідних просторів як планувально-композиційного елемента будь-якого міського середовища. Наведений аналіз сучасного стану пішохідних просторів, які концентрують в собі ряд важливих функцій з метою покращення умов якості життя міського населення. Дослідження ґрунтувалось на вивченні теоретичного та методологічного досвіду організації пішохідних просторів на території сучасної України та за її межами.
Keywords: пішохідний простір; фактори організації; пешеходное пространство; факторы организации; pedestrian space; factors of organization; 711.05