Засадничі риси формотворення естетичного середовища української архітектури X-XXI ст. - Гнатюк, Л. Р.; Шишлакова, Г. О. (КНУБА, 2011)
Стаття присвячена дослідженню та формуванню естетики української архітектури протягом X-XXI століть. Дослідження проведене на зразках сакральної архітектури, адміністративних будівель, житлових комплексів. Виявлені особливості архітектурних форм та композиційної побудови споруд стилів візантійського, бароко, класицизм, модерн.
Keywords: архітектурні форми; пропорції; композиційна побудова; художній зміст; художній образ; гармонійна взаємодія; 72.012"9-20"(477)