Архітектурно-конструктивна типологія об’єктів критичної інфраструктури України, напрями досліджень - Плоский, Віталій; Скочко, Володимир; Козак, Юрій (КНУБА, 2025)
Стаття розглядає алгоритм побудови архітектурно-конструктивної типології об’єктів критичної інфраструктури України. Методологія ґрунтується на ієрархії, в основі якої лежить функціональна типологія. Через архітектурну деталізацію об’єктів, частин комплексів архітектурно-конструктивна типологія враховує конструктивні системи та класи наслідків. Узгоджено підходи з чинною нормативною базою України та релевантними практиками ЄС/США/Ізраїлю.
Keywords: архітектурно-конструктивна типологія; об’єкти критичної інфраструктури