Динаміка циліндричної оболонки під дією внутрішнього східчастого поля тиску, що рухається - Гайдайчук, В. В.; Набіль, Муса (КНУБА, 2004)
Проаналізовано вплив параметрів детонаційної хвилі на динаміку оболонки, яка вміщує її. В даній роботі постановка задачі про розповсюдження хвиль пружних деформацій, які рухаються в стінці циліндричних оболонок базується на застосуванні теорії оболонок типу С.П. Тимошенко, що має по зрівнянню з класичною теорією оболонок переваги обумовлені із урахуванням деформації зсуву та інерції повороту перерізу.
Keywords: детонаційна хвиля; пружні деформації; теорія оболонок