Дослідження вітчизняного досвіду обміну земель - Малашевський, М. А.; Мосійчук, Ю. А.; Бугаєнко, О. А. (КНУБА, 2014)
На основі аналізу найбільш масштабних перерозподілів земель в УРСР виокремлено основні випадки рівноцінного обміну. Здійснено їх класифікацію відповідно до суб’єктів обміну та стислий опис найбільш принципових заходів. Визначено механізми проведення обміну земель в УРСР. Наведено основні положення радянського законодавства стосовно регулювання рівноцінного та нерівноцінного обміну земель. Проаналізовано використання терміна«обмін земель» відповідно чинного законодавства України і розглянуто загальні положення щодо укладаннядоговору міни.
Исследование отечественного опыта обмена земель
Keywords: обмін земель; недоліки землекористування; вдосконалення землекористуванням; реорганізація землекористувань; рівноцінні земельні ділянки; договір міни; обмен земель; недостатки землепользования; совершенствование землепользований; реорганизация землепользований; равноценные земельные участки; договор мены