Інклюзивне навчання та психологічна підтримка здобувачів освіти з особливими освітніми потребами - Головко, О. О.; Геращенко, С. О. (Ліра-К, 2026)
Сучасна освіта в Україні перебуває на етапі активного реформування, основною метою якого є створення умов для рівного доступу до знань для всіх учасників освітнього процесу, незалежно від їхніх фізичних, психологічних чи соціальних особливостей. Не менш значущим є формування інклюзивного освітнього середовища, що передбачає рівність усіх учасників навчального процесу, підвищення компетентності викладачів у сфері інклюзивної освіти, психологічний супровід здобувачів освіти та забезпечення архітектурної доступності закладів.
Keywords: сучасна освіта; інклюзивне навчання; інклюзивне освітнє середовище