Ефективність моментної схеми скінчених елементів (МССЕ) в задачах згину та з концентраторами напружень - Гуляр, О. І.; Пискунов, С. О.; Солодей, І. І.; Максим'юк, Ю. В. (КНУБА, 2012)
Розглянуті вісесиметричний і плоский скінченні елементи загального вигляду та їх модифікації із визначенням механічних і геометричних параметрів в центрах СЕ на базі фізичних компонент тензорів напружень та деформацій у поєднанні з моментною схемою скінченного елемента. На основі чисельних досліджень показана їх ефективність порівняно із скінчено-елементною (СЕМ) базою SCAD при розрахунку масивних і тонкостінних тіл в задачах згину та при наявності концентраторів напружень.
Efficiency of moment finite element schemes (MFES) in problems bending and with stress concentrators
Эффективность моментной схемы конечных элементов (МСКЭ) в задачах изгиба с концентраторами напряжений
Keywords: моментна схема скінчених елементів; задача згину; задача з концентратором напружень; 539.3