Використання георадарних технологій у процесах моніторингу дорожнього одягу нежорсткого типу: моделювання розповсюдження падаючих/відбитих електромагнітних хвиль у системах аерокосмічної зйомки - Човнюк, Ю. В.; Діктерук, М. Г.; Чередніченко, Петро Петрович; Остапущенко, Ольга Павлівна (КНУБА, 2018)
Запропонована фізико-механічна та математична моделі для аналізу процесу розповсюдження падаючих та відбитих електромагнітних хвиль у системах аерокосмічної зйомки, що використовуються для досліджень з до- помогою георадарних технологій стану дорожнього одягу нежорсткого типу методами, притаманними системам аерокосмічної зйомки. Визначені основні характеристики падаючих/відбитих електромагнітних хвиль різної поляризації при їх похилому/нормальному падінні на поверхню дорожнього одягу. Останній розглядається як однорідне та неоднорідне середовище. В останньому випадку, в межах обмежень геометричної оптики, знайдені основні характеристики електромагнітних хвиль (падаючих/відбитих), взаємодіючих з дорожнім одя- гом, і обчислені їх параметри з урахуванням залежностей діелектричної, маг- нітної проникностей і питомої електропровідності від просторової коорди- нати z (що характеризує заглиблення у середовище дорожнього одягу), як для нескінченого середовища, так і для дорожнього одягу скінченої товщини.
Использование георадарных технологий в процессе мониторинга дорожной одежды нежесткого типа: моделирование распространения падающих/отраженных электромагнитных волн в системах аэрокосмической съемки
THE UTILIZATION OF GEORADAR TECHNOLOGIES AT THE PROCESSES OF MODELING OF TRANSPORT ROAD CLOTHING OF NON-RIGID TYPE: MODELING OF PROPAGATION OF INCIDENT/REFLECTED ELECTROMAGNETIC WAVES IN THE AEROSPACE SURVEY SYSTEMS
Keywords: георадарні технології; моніторинг; дорожній одяг; не жорсткий тип одягу; моделювання; розповсюдження; падаючі та відбиті електромагнітні хвилі; системи аерокосмічної зйомки; георадарные технологии; мониторинг; дорожная одежда; нежесткий тип одежды; моделирование; распространение; падающие и отраженные электромагнитные волны; системы аэрокосмической съемки; georadar technologies; monitoring; road clothing; non-rigid type of clothing; modeling; propagation; incident and reflected electromagnetic waves; aerospace survey systems