Місцеві вибори 2015 року : загальнонаціональний та регіональний вимір (на прикладі Закарпатської області) - Остапець, Юрій Олександрович; Манайло-Приходько, Рената Юріївна (Карт-Бланш, 2015)
Вибори викликають постійний дослідницький інтерес науковців, що обумовлено їх роллю у політичних процесах сучасного українського суспільства. Вітчизняний електоральний досвід дає змогу зробити висновок щодо специфіки організації і проведення парламентських виборів в окремих регіонах України. З цієї причини важливими є дослідження регіонального електорального досвіду, тож потребують суттєвого доповнення політичні знання про регіональні відмінності в електоральній поведінці громадян. Дослідження виборів актуалізується й наявністю соціального замовлення від зацікавлених суб’єктів виборчого процесу, яким необхідні наукові знання про особливості поведінки виборців, шляхи мобілізації електорату, механізм відносно достовірного прогнозування результатів виборчого процесу.
Keywords: місцеві вибори 2015 року; загальнонаціональний вимір; регональний вимір; 342