Моделювання механічного зневоднення осаду очисних споруд на фільтрпресі - Степова, Н. Г.; Калугін, Ю. І.; Кушка, О. М. (КНУБА : ІТГІП, 2014)
Показана актуальність проблеми утилізації осаду водопровідних і каналізаційних очисних споруд в Україні. Обґрунтована ефективність його механічного зневоднення та наведені теоретичні передумови, які лежать в основі цього процесу. Складена комп’ютерна програма для розрахунку основних технологічних параметрів зневоднення осаду на фільтрпресі, робота якої проілюстрована прикладом.
Keywords: зневоднення осаду; моделювання; комп’ютерна программа; фільтрпрес