Юдічева, Ольга Петрівна2020-11-232020-11-232019Юдічева О. П. Продовольча безпека : виклики сьогодення / О. П. Юдічева // Стратегічні напрями зовнішньої політики Європейського Союзу : Матеріали міжнародної науково-практичної конференції, 11 квітня 2019 р. / Харків. нац. ун-т ім. В. Н. Каразіна. – Харків : ХНУ, 2019. – С. 252 - 254. - Бібліогр. : 4 назви.978-966-285-604-0https://repositary.knuba.edu.ua/handle/987654321/6518Одним із п’яти принципів сталого глобального забезпечення продовольством, що складають основу Римської декларації щодо всесвітньої продовольчої безпеки, є усунення причин голоду і бідності та затвердження права кожної людини на доступ до безпечної, достатньої та біологічно цінної їжі. Для того, щоб оцінити можливості конкретної країни розраховують індекс продовольчої безпеки. До 2017 р зазначений індекс складався з трьох одиничних показників: якість та безпечність харчових продуктів, фінансова і фізична доступність; після 2017 р додали четвертий показник − природні ресурси та стійкість. У загальному рейтингу, з урахуванням впливу природних умов, Україна обіймає 63 місце серед 113 країн, і має індекс продовольчої безпеки − 54,1 бали. За Глобальним рейтингом найбільш негативно впливають на ситуацію з продовольчою безпекою в Україні високий рівень корупції, занадто дорогі кредити, ризик політичної нестабільностіuk-UAіндекс продовольчої безпекихарчуваннямікронутрієнтний складпродовольча безпекаПродовольча безпека: виклики сьогоденняThesis