До визначення сутності поняття історичного міста - Кушнарьова, К. О.; Прибєга, Л. В (КНУБА, 2018)
В статті викладено сферу застосування та проблематикупоняття історичне місто, розглянуто положення для визначення нової сфери охорони історичних міст.
К определению понятия сущности исторического города
Keywords: історичне місто; історична забудова; історичне середовище міста; культурна спадщина; історично сформовані містобудівні утворення; исторический город; историческая застройка; историческая среда города; культурное наследие; исторически сложившиеся градостроительные образования; 72.01