Струминні аератори в установці «ІМТЕХ» - Таварткіладзе, І. М.; Степанюк, І. В.; Нечипор, О. М. (КНУБА, 2012)
За аналізом літературних даних щодо кінетики біохімічного процесу очистки стічних вод відзначено різний підхід до поняття віку біоплівки та активного мулу. Подано авторську інтерпритацію процесу регенерації біоценозу в біореакторах. Виконано дослідження впливу тиску на розчинення кисню у стічній воді при напірно-глибинній аерації.
Keywords: кінетика; біореактор; біоценоз; тиск; кисень; регенерація; активний мул; масоперенос; струминна аерація; аеротенк- відстійник; кинетика; биореактор; биоценоз; давление; кислород; регенерация; активный ил; массоперенос; струйная аэрация; аэротенк-отстойник; kinetics; bioreactor; biocoenosis; pressure; oxygen; regeneration; activated sludge; mass transfer; jet aeration; air tank with tank of defending