Результати соціологічного обстеження неорганізовано відпочиваючих в приморських населених пунктах (липень 2012 року) - Омшанська, А. Г. (КНУБА, 2013)
У статті освітлені основні результати соціологічного обстеження неорганізовано відпочиваючих в приморських населених пунктах як одного з найважливіших інструментів вивчення рекреаційних потреб відпочиваючих. За допомогою проведених анкетних опитувань різних категорій населення з подальшим факторним аналізом отриманих даних, статистичної обробки спеціалізованих періодичних видань та програм розвитку та за допомогою інших методів автором отримано відомості стосовно чотирьох основних аспектів відпочинку, які безпосередньо впливають на формування структури житлово-рекреаційних комплексів: часу, географії, форм проведення, а також сімейно-групової характеристики відпочиваючих.
Keywords: неорганізовано відпочиваючі; соціологічне обстеження; житлово-рекреаційний комплекс