Методика дослідження оболонок від дії нестаціщнарних динамічнтих впливів з використанням релукованих моделей - Чибіряков, В. К.; Легостаєв, А. Д.; Гречух, Н. А.; Яковенко, О. О. (КНУБА, 2015)
Запропоновано ефективний алгоритм дослідження динамічної поведінки оболонок на дію нестаціонарних динамічних впливів. Алгоритм базується на застосуванні існуючої методики розрахунку складних оболонок, в тому числі підкріплених ребрами, побудований на основі моментної схеми МСЕ з застосуванням редукованих моделей, що значно знижує число степенів вільності. Динамічні рівняння редукованої моделі з початковими умовами перетворюються на незв’язану систему звичайних диференціальних рівнянь руху, кожне з окремих рівнянь з відповідними початковими умовами розв’язується чисельно за методом Рунге-Кути четвертого порядку точності.
Keywords: алгоритм дослідження динамічної поведінки оболонок; методика розрахунку складних оболонок; динамічні рівняння редукованої моделі; звичайні диференціальні рівняння руху; метод Рунге-Кути