Прозахідна орієнтація України в контексті ідентифікаційного дискурсу - Стеценко, Світлана Власівна (Бескиди, 2018)
Нинішній перелік базових категорій ідентифікаційного дискурсу в Україні з необхідністю включає: геополітичний вибір, європейський та євроатлантичний вектор розвитку Відомий український соціолог, заступник директора Інституту соціології НАН України Є. Головаха нещодавно відзначив, що за останні чотири роки фіксується 52- 58 відсотків підтримки прозахідної орієнтації українців, що, безумовно, свідчить про усталеність політичної свідомості суспільства щодо цивілізаційних цінностей, а також його консолідацію під кутом зору геополітичного вибору. В попередній період, за висновком вченого, геополітична орієнтація суспільства коливалася залежно від рівня довіри- недовіри до влади.
Keywords: геополітичний вибір; євроатлантичний вектор розвитку; європейський вектор розвитку