Самочинне будівництво i будівельна амністія - Ющенко, Анастасія Олександрівна (КНУБА, 2018)
Визначено суть поняття «самочинне будівництво» та «будівельна амністія», розглянуто підстави визнання будівництва самочинним, проаналізовано правозастосовна практика визнання права власності на самочинно збудовані об’єкти нерухомості. Визначено на які споруди поширюється дія закону про «будівельну амністію». Вказано як застосовувати спрощену процедуру будівельної амністії та порівняння її з попередніми роками
Keywords: самочинне будівництво; підстави визнання будівництва самочинним; введення в експлуатацію; державна реєстрація права власності; будівельна амністія; 349.442