Вимоги до проектування сучасних меблів - Стрілець, В. Ф.; Абизов, В. А. (КНУБА, 2017)
Метою даної статті є визначення та структуризація основних вимог, що впливають на розвиток дизайну сучасних меблів та аналіз тенденцій їх змін у контексті формування гармонійного архітектурного середовища. Методологія даного дослідження полягає в застосуванні загальнонаукових методів – аналізу, синтезу, компаративного методу що використані з метою вивчення історичної, мистецтвознавчої, енциклопедичної літератури за проблемою дослідження; теоретичних – історико-хронологічного задля визначення специфіки інновацій у досліджувані періоди; емпіричних методів – зокрема, метод вимірювання, який слугував для вивчення й аналізу архівних матеріалів та документації.
Keywords: еволюційні тенденції; основні вимоги; дизайн меблів; структуризація; 658.512.2:645