Роль навчального курсу «Матеріалознавство» для майбутніх фахівців спеціальності «Професійна освіта (Будівництво та зварювання)» - Шаленко, В.О.; Маслюк, А. А.; Глушко, О. Е. (Ліра-К, 2026)
Дисципліна «Матеріалознавство» має на меті навчити майбутніх спеціалістів правильно орієнтуватись при виборі конструкційних матеріалів і методах їх обробки для зміни властивостей. Завдання дисципліни полягає у освоєнні структурної будови конструкційних матеріалів, силові і термічні методи впливу на фазові і структурні зміни складу, а також взаємозв’язок фізико-механічних властивостей із фазово-структурною будовою матеріалів.
Keywords: матеріазнавство; професійна освіта; навчальний процес