Темпоральна модель архітектури італійського футуризму - Охрім, Х. А.; Лінда, С. М. (КНУБА, 2016)
Розглядається категорія художнього часу в архітектурі італійського футуризму як складова процесів смисло- і формоутворення. Досліджується темпоральна модель, сформована ідеологами футуризму на початку ХХ століття та її формальна репрезентація в архітектурний композиції і засобах художньої виразності, характерних для даного напряму
Keywords: архітектура модернізму; італійський футуризм; темпоральна модель; художній час; часовий патерн; архитектура модернизма; временной патерн; итальянский футуризм; темпоральна модель; художественное время; artistic chronotope; Italian futurism; modernists architecture; temporal model; time pattern