Функціонально-планувальна організація та закономірності художнього опорядження інтер’єру синагог в контексті релігійного світогляду - Жовква, О. І. (КНУБА, 2014)
Виявляються особливості функціонально-планувальної організації синагог із зосередженням уваги на основних планувальних елементах серед яких: молитовний зал, Арон-кодеш, Біма. Також у статті приділена увага питанню виявлення закономірностей організації художнього оздоблення внутрішнього простору синагог в контексті іудейських канонів та традицій.
Keywords: синагога; Арон-кодеш; Біма; synagogue; Aron-Kadesh; Bhima