Сучасні тенденції розвитку житлового та будівельного права в Україні - Пилипенко, Олександр Євгенійович (КНУБА, 2017)
Будівельне право ще не сформувалося у самостійну галузь права.Відповідне чинне законодавство досить розгалужене, але не кодифіковане. До факторів, що зумовлюють необжідність проведення правової, економічної, управлінської реформ у сфері будівництва, слід віднести наступні : - скорочення обсягів фінансування житлового будівництва з державного та місцевих б,джетів у багатьох містах ; - недостатня державна фінансова підтримка приватного житлового будівництва ; - невідповідність тарифів на оплату за користування житлом фактичним витратам на його утримання ; - недосконалість системи фінансування робіт, пов'язаних з обслуговуванням та оновленням державного житлового фонду
Keywords: будівельне право; нормативно-правове забезпечення; Житловий кодекс; 349.442; 347.254