До питання про охорону пам'яток архітектури на Волині у 1920-30-х роках в контексті збереження національної ідентичності - Михайлишин, О. Л. (КНУБА, 2010)
в статті розглянуті засади організації пам’яткоохоронної роботи в Другій Речі Посполитій, які реалізовувались, в тому числі на Волині, шляхом інвентаризації, реставрації та відновлення найважливіших пам’яток архітектури. З’ясовано, що основною мотивацією реставраційних робіт було, насамперед, збереження об’єктів, що втілювали національні риси польської архітектури.
Keywords: пам’ятка архітектури; охорона; реставрація; реновація; національна ідентичність; міжвоєнний період; Волинь; 72.03