Оптимальне проектування і згущення інженерних ГНСС-мереж - Третяк, К. Р.; Дума, М. В. (КНУБА, 2018)
Розроблено методику оптимізації конфігурації ГНСС-мереж із урахуванням схеми вимірювань та середньої квадратичної похибки визначення координат. Запропонована методика ґрунтується на алгоритмі послідовного вилучення спотворених вимірювань до досягнення необхідної точності ГНСС-мережі. Застосування запропонованої методики забезпечує покращення середньої квадратичної похибки визначення координат і зниження вартості вимірювань. Встановлено, що подану методику можна застосувати для оптимізації ГНСС-мереж різної геометричної форми та схеми вимірювань.
Оптимальное проектирование и сгущение инженерных ГНСС-сетей
Optimal desing and thickening engineering GNSS-network
Keywords: оптимізація; конфігурація; схема вимірювань; ГНСС-мережа; детермінант коваріаційної матриці