Cтворення адаптивних освітніх систем на базі інтернет - Цюцюра, Микола Ігорович; Палагута, Катерина Олексіївна; Пашорін, Валерій Іванович (КНУБА, 2017)
Розглянуто проблеми створення адаптивних освітніх систем, а саме питання застосування різних технологій адаптації. Адаптивні системи навчання є потужним інструментом підвищення ефективності як традиційного навчання, так і освіти упродовж усього життя. Виконано огляд наявних технологій, проведено порівняльний аналіз існуючих адаптивних освітніх систем, виявлено найбільш перспективні напрями розвитку систем, запропоновано архітектуру адаптивної освітньої системи.
Keywords: адаптивні освітні системи; адаптивні інтелектуальні системи; адаптивні методи подання; адаптивна фільтрація; інтелектуальне навчання; інтелектуальний моніторинг класів; інтелектуальна підтримка спільної роботи; моделі стилів навчання