Відновлення утилітарних, функціональних і естетичних якостей первинної житлової структури – двору - Щурова, В. А. (КНУБА, 2015)
Розглядаються приоритетні напрямки відновлення дворів, їх адаптація до нових потреб, соціальний підхід до рішення проектних задач. Підкреслюється залежність розмірів та можливостей трансформації прибудинкового простору від планувальних прийомів забудови на прикладі історичних та сучасних дворів Києва
Keywords: каф. дизайну архітектурного середовища; житлове середовище; житлова забудова; двір; рекреація; функціональне зонування; 711.585