Забезпечення постійної швидкості руху рідини у збірних дренажних трубопроводах з урахуванням транзиту - Кравчук Олександр; Кравчук Андрій (КНУБА, 2026)
Практика проєктування променевих водозаборів і меліоративних систем базується на використанні труб постійного діаметра, які часто працюють у режимі пропуску транзитної витрати [1 – 3]. Це призводить до коливань швидкості потоку, що загрожує замулюванням системи. Забезпечення постійної швидкості руху рідини дозволяє досягти стабільного самоочищення трубопроводів.
Keywords: напірний збірний дренажний трубопровід; гідравлічний коефіцієнт тертя; витрата змінна; витрата транзитна; коефіцієнт фільтрації; опір фільтраційний; 628.1