Гошів як центр паломництва. Проблеми та шляхи реформування і розвитку - Голубчак, К. Т.; Слєпцов, О. С. (КНУБА, 2017)
В статті окреслено перспективи та особливості функціонування Гошівського паломницького центру як потужного осередку релігійнопаломницького туризму Прикарпаття, досліджено особливості його архітектурно-планувальної організації, а також виявлено проблеми його функціонування та запропоновано шляхи їх вирішення.
Keywords: паломницькі центри; реколекції; релігійний туризм духовно-реколекційні центри; архітектурна організація; духовність; сакральна архітектура; паломнические центры; реколекции; религиозный туризм духовно-реколекционный центр; архитектурная организация; духовность; сакральная архітектура; pilgrim centers; retreats; religious tourism; spiritual retreat centers; architectural organization; spirituality; sacral architecture