Сучасні підходи та методи підвищення енергоефективності насосних станцій систем водопостачання та водовідведення - Кравчук, Олександр; Кострич, Богдан (КНУБА, 2024)
Представлено дослідження та аналіз сучасних підходів та методів, які можуть бути застосовані для підвищення енергоефективності роботи насосних станцій систем водопостачання та водовідведення, що є особливо актуальним в умовах обмеженого доступу до енергоресурсів та руйнації критичної інфраструктури внаслідок воєнних дій. Підкреслено важливість комплексного підходу до застосування енергоефективних заходів для зменшення споживання енергоресурсів та підвищення надійності роботи зазначених систем.
Keywords: насос; насосна станція; водопостачання; водовідведення; енергоефективність; 628.12:620.9; 628.292:620.9