Development and study of innovative deep water piled structures of high bearing capacity - Doubrovsky, Michael; Gerashchenko, Andrey; Dobrov, Igor; Dubrovska, Olga (КНУБА, 2019)
Глибоководні пальові кущі та споруди, що оперті на великі моно-палі, проектують на сприйняття значних бокових та стискних навантажень. Зокрема це відноситься до шельфових споруд, фундаменти яких потребують довгих паль високої несучої здатності. Дві інноваційних споруди та технології розроблені для оптимізації напружено-деформованого стану пальових кущів швартовно-відбійних палів. (1) Розроблена ефективна та економічна конструкція, в якій сполучення усіх трубчастих паль із металевою оболонкою великого діаметру забезпечує їх сумісну роботу та сприятливий розподіл напружень та деформацій в пальовому кущі. (2) Для збільшення енерго-абсорбційній здатності швартовно-відбійних паль розроблена та досліджена нова конструкція комбінованої трубчастої моно-палі, яка містить внутрішню гнучку палю та амортизатор, що розміщений між зовнішньою та внутрішньою палями у зоні їх голів.
Розробка та дослідження іноваційних глибоководних пальових споруд високої несучої здатності
Keywords: piled cluster; fender/mooring dolphin; model tests; numerical modeling; пальовий кущ; швартовновідбійний пал; модельні випробування; чисельне моделювання; 624.157.8