Динаміка ножа (деформатора) з лідируючою ріжучою кромкою при статичному різанні - Пелевін, Л. Є.; Пристайло, М. О. (КНУБА, 2008)
Метою роботи являється підвищення ефективності ножів робочих органів землерийних машин, що базується на застосуванні імпульсу зміщення частинок ґрунту для попереднього розпушення, за рахунок динаміки пружних сил на консольно закріпленій ріжучій кромці.
Keywords: машини землерийні; статичне різання; деформатор