Теоретичні передумови формування лендформних проектів - Лінда, С. М.; Волинець, І. М. (КНУБА, 2014)
У сучасній нелінійній архітектурі лендформні проекти часто виникають як поєднання середовища (ландшафту) та архітектури. Цей зв'язок архітектури та ландшафту дає можливість переосмислити існування простору та встановити нове співвідношення між його складовими. Більшість об‘єктів, створених на основі такого підходу, у сучасній термінології визначені як «лендформна архітектура», в якій архітектурне формотворення засноване на тактильній взаємодії з землею на основі нелінійної геометрії та аналогії з природніми формами.
Keywords: нелінійність; геометрична поверхня; лендформна архітектура; синтез; 711