Визначення ефективного діаметра розподільчих дренажних трубопроводів меліоративних систем - Кравчук, Олександр; Возний, Олександр (Луцький національний технічний університет, 2025)
На базі проведеного аналізу вихідних рівнянь, які описують рух рідини в напірних горизонтальних розподільчих дренажних трубопроводах, що працюють в режимі розподілу рідини за своєю довжиною, запропоновані оригінальні розрахункові залежності для визначення ефективних значень діаметрів розглядуваних трубопроводів.
Determination of the effective diameter of distribution drainage pipelines of reclamation systems
Keywords: трубопроводи дренажні; системи меліоративні; 532.5 : 631.62