Геометричне моделювання інтеграції сонячної енергії у висотні біокліматичні будівлі - Кривенко, О. В. (My University, 2019)
У статті розглядається геометричне моделювання інтеграції сонячної енергії у висотні біокліматичні будівлі. Для моделювання змінних параметрів сонячного опромінення застосовано геометричну модель добового конуса сонячних променів. Зони ефективного опромінення на поверхнях висотних біокліматичних будівель визначаються при геометричному моделюванні на них зон постійного, перемінного затінення та постійного освітлення при заданих параметрах часу, географічного та просторового розташування поверхні
Геометрическое моделирование интеграции солнечной энергии в высотных биоклиматических зданиях
Keywords: відновлювальна сонячна енергія; сонячна радіація; висотні біокліматичні будівлі; возобновляемая солнечная энергия; солнечная радиация; высотные биоклиматические здания