Морфологічна різноманітність рослин як основа для вивчення структури міста (частина І: морфологічні характеристики планувального каркасу міста) - Ідак, Ю. В.; Лукащук, Г. Б. (КНУБА, 2018)
В статті зроблено спробу описати структуру міста, використовуючиміждисциплінарні підходи та опираючись на біологічні теоретико-методологічні засади. Основною тезою авторів є те, що структурність, як суттєва властивість міста, задає специфічну форму його матеріальному наповненню. В першій частині, застосовуючи принцип аналогії – знаходження і використання подібності в будь-якому відношенні предметів і явищ, проведено порівняльний аналіз структурної організації життєвих форм рослин із планувальною структурою міста.
Морфологическое разнообразие растений как основа для изучения структуры города (Часть I: морфологические характеристики планировочного каркаса города)
Morphological diversity of plants as basis for studying the structure of the city (Part I: morphological characteristics of the city's planning framework)
Keywords: міждисциплінарність; місто; планувальний каркас; життєві форми рослин; морфологічні ознаки; interdisciplinarity; city; the city's planning framework; plant life-form; morphological characteristics; междисциплинарность; город; планировочный каркас; жизненные формы растений; морфологические признаки; 711.4:58