Образ Успенського собору в давньоруській літературі - Орленко, М. (КНУБА, 2016)
Стаття присвячена дослідженню Успенського собору на основі давньоруських легенд і літературних джерел. Показано, як образ об’єкта архітектури водночас стає витоком літературного твору, в результаті чого чіткий архітектурний опис замінюється емоційною літературною характеристикою. В літературному творі акценти зміщено від самого об’єкту архітектури в бік емоційного опису процесу будівництва і характерів діючих осіб
Keywords: література; об’єкт архітектури; Успенський собор