Архітектура сучасних дитячих дошкільних закладів (дитячих садків) - Жовква, Ольга Іванівна (КНУБА, 2018)
Зроблено екскурс в історію виникнення поняття «дитячий садок», наведена класифікація дошкільних закладів. Розглядаються питання організації ділянки проектування, проведено аналіз функціонального складу дошкільних закладів, особливостей архітектурно-планувальної організації. Також наведені рекомендації щодо особливостей створення сучасних архітектурних рішень дошкільних закладів за допомогою мистецьких засобів, нестандартного формоутворення, а також єдності внутрішнього та зовнішнього просторів
Архитектура современных дошкольных заведений (детских садиков)
ARCHITECTURE OF MODERN CHILDREN’S PRESCHOOL INSTITUTIONS (KINDERGARTENS)
Keywords: дошкільні заклади; дитячі садки; синтез мистецтв; колористичні рішення; дошкольные заведения; детские садики; синтез искусств; колористические решения; preschool institutions; kindergartens; synthesis of arts; coloristic decisions