Огляд шляхів розвитку центрів реабілітації для осіб з обмеженою працездатністю - Блінов, М. О.; Хараборська, Ю. О. (КНУБА, 2018)
У статті проаналізовано шляхи розвитку архітектурної думки щодо створення реабілітаційних центрів для осіб з обмеженими можливостями. Встановлено, що існуючі реабілітаційні заклади потребують реконструкції та вдосконалення. А також гостро стоїть проблема створення нових сучасних багатопрофільних центрів реабілітації. Підкреслюється думка про необхідність повноцінного розвитку сучасної системи реабілітаційних служб в Україні, а також засобів фізичної реабілітації. Зазначається, що повинна бути розроблена та впроваджена єдина універсальна модель багатопрофільних реабілітаційних закладів.
Keywords: особи з обмеженими можливостями; реабілітація; архітектурна думка; проектування