Від селища до міста : досвід об'єднаної територіальної громади - Козюра, Ігор Валерійович (Бескиди, 2017)
В умовах децентралізації, становлення об’єднаних територіальних громад в Україні особливої актуальності набуває питання збереження їх самоідентичності, виявлення особливостей та сприяння розвитку як точок територіального соціально-економічного зростання, вивчення й узагальнення досвіду кращих вітчизняних практик. Прикладом такого перетворення є досвід Решетилівської селищної об’єднаної територіальної громади Полтавської області, а саме питання про повернення Решетилівці статусу (містечка) міста.
Keywords: децентралізація; об'єднана територіальна громада; селище міського типу; місто; 352.075