Дослідження процесу континуального руйнування ротора парової турбіни з дефектом в умовах повзучості - Баженов, В. А.; Пискунов, С. О.; Остапенко, Р. М. (КНУБА, 2009)
На основі напіваналітичного методу скінчених елементів проведено дослідження процесу накопичення пошкоджень і розвитку зони континуального руйнування ротора з початковим дефектом в умовах повзучості. Показано, що зона континуального руйнування поширюється в межах поперечного перерізу ротора і набуває вигляду напівеліптичної тріщини
Keywords: метод скінчених елементів ( МСЕ ); напіваналітичний метод скінченних елементів ( НМСЕ ); ротор парової турбіни; руйнування в умовах повзучості