Статус воєводських, повітових та гмінних рад діяльності суспільної користі у структурі органів територіального самоврядування Польщі - Лесняк, Віталій Юрійович (Бескиди, 2017)
Структура влади сучасної Польщі передбачає функціонування широкої мережі центральних та територіальних державних інститутів та органів місцевого самоврядування. Реформа системи публічної адміністрації, проведена у 1998 році забезпечила функціонування з 1 січня 1999 року традиційного, трьохланкового поділу на гміни, повіти і воєводства, котрий частково має історичний характер.
Keywords: влада сучасної Польщі; гміни; повіти; воєводства; територіальне самоврядування Польщі; 321.6/.8(438)