ДОСЛІДЖЕННЯ ВПЛИВУ МОНОТОННОСТІ І СТРЕСУ НА ПСИХІЧНУ ВТОМУ І НЕБЕЗПЕКУ ТРАВМАТИЗМУ - Гунченко, Оксана Миколаївна; Касьянов, Микола Анатолійович; Андріанова, Олександра Олександрівна; Медяник, Віктор Олександрович; Рибальченко, Олександр Олександрович (ХПІ, 2010)
В статті показана необхідність врахування здатності людини-оператора протистояти негативним шкідливим та небезпечним виробничим факторам, таким як монотонність та стрес, при оцінці професійного ризику і професійної придатності працівників.
Keywords: монотонність; стрес; умови праці; психофізіологічні чинники; втома