Энергосбережение в строительстве - от научных разработок до энергосберегающих конструкций и технологий - Прокопов, В. Г.; Фиалко, Н. М.; Черных, Л. Ф.; Клюс, Л. Г.; Сухоросов, И. М.; Савенко, В. И.; Фаренюк, Г. Г. (КНУБА, 2012)
В роботі наводяться результати багаторічних досліджень зовнішніх огороджуючи конструкцій житлових будинків з різними типами утеплення, методи розрахунків, результати лабораторних та натурних випробувань. Показано удосконалення теплоізоляційних якостей зовнішніх огороджуючих конструкцій "теплих" житлових будинків серії 111-161, збудованих ДБК-3 в м. Києві, які відповідають вимогам нині діючого ДБН В.2.6-31:2006 "Конструкція будівель і споруд. Теплова ізоляція будівель". Основні положення роботи широко впроваджено на об’єктах будівництва ВАТ "ДБК-3" АТ ХК Київміськбуд в житлових будинках.
Keywords: энергосбережение в строительстве; конструкции энергосберегающие; технологии; 699.86