Знезалізнення природних вод в присутності іонів жорсткості - Гомеля, М. Д.; Трохименко, Г. Г.; Твердохліб, М. М. (Юстон, 2015)
Представлено результати досліджень вилучення іонів заліза з води в присутності іонів жорсткості за допомогою катіонітів в різних формах. Вивчені процеси одночасної сорбції іонів жорсткості та іонів заліза, а також іх взаємний вплив на сорбційну здатність сумішей іонітів.
Keywords: знезалізнення води; пом’якшення води; іонний обмін; окислення; фільтрування; 628.161.2 : 546.72