Використання методологій глибокого навчання з підкріпленням в автономних мобільних кіберфізичних системах - Левицький, Володимир; Білощицька, Світлана (КНУБА, 2024)
У цьому дослідженні пропонується вирішення проблеми, яка виникає під час розробки та експлуатації кіберфізичних систем (КФС) на основі можливостей штучного інтелекту (ШІ). Обговорюється сучасне використання технологій глибинного навчання в автономних мобільних кіберфізичних системах. Представляється узагальнена структура КФС та її проблеми. Результатом дослідження є тестування запропонованих алгоритмів глибокого навчання і глибокого навчання з підкріпленням для розділення мережі і керування ресурсами.
Keywords: глибоке навчання з підкріпленням (ГНП); кіберфізична система (КФС); навчання з підкріпленням (НП); 004.93:004.8