Вплив температури на показник кислотності рН в основних життезабеспечуючих ресурсах екосистем - Ковальова, А.В. (Торубара В. В., 2019)
Зміна показника рН в природних ресурсах відбувається завдяки ефектам впливу кислотних опадів на природні та штучні системи. Об'єктами шкідливого впливу кислотних дощів є процеси, на які впливає зміна рН середовища, тобто зміна концентрації гідроксильних іонів. Це відноситься також і до живих організмів, оскільки більшість біологічних процесів відчутні до зміни рН.
Keywords: показник кислотності; життєзабезпечуючі ресурси; екосистема; температура