Прийняття рішень при реалізації інвестиційних проектів у транспортній галузі - Лізунова, Аліна Петрівна (КНУБА, 2019)
У транспортній галузі України є проблеми, для комплексного вирішення яких розроблена Транспортна стратегія України на період до 2030 року. В роботі розглянуто питання застосування методів багатокритеріальної оптимізації для прийняття рішень при реалізації інвестиційних проектів будівництва, капітального ремонту та реконструкції лінійних об’єктів транспортної інфраструктури України в рамках реалізації Транспортної стратегії. Проаналізовано основні етапи процесу прийняття рішення та визначено задачі, які мають бути реалізовані на кожному з етапів. Наведено деякі методи підтримки прийняття рішень у випадках, коли вибір рішення здійснюється за допомогою багатокритеріальної оптимізації або вибору з малого числа альтернатив. Визначено групи факторів, які необхідно враховувати у процесі розробки будь-якого проекту будівництва лінійних об’єктів транспортної інфраструктури з урахуванням сучасних тенденцій сталого розвитку транспортної галузі України.
Keywords: транспортна галузь; транспортна інфраструктура; сталий розвиток; транспортна стратегія; багатокритеріальна оптимізація; прийняття рішення