Рух і стійкість віброударних формувальних машин будіндустрії - Назаренко, Іван Іванович; Ручинський, Микола Миколайович; Стройков, В. В. (КНУБА, 2002)
Віброударні машини широко використовуються у будівельній галузі для ущільнення бетонних сумішей і ґрунту. Пояснюється це тим, що під час реалізації удару у середовищі виникають великі стискальні напруження (за рахунок великих прискорень), які спричиняють виникнення деформацій і, як наслідок, збільшення щільності суміші.
Keywords: рух; стійкість віброударних систем; віброударні системи; "вібромашина - оброблювальне середовище"