Теоретико-методичні аспекти антициклічного управління підрядним будівельним підприємством - Моголівець, Антон Анатолійович (КНУБА, 2017)
Визначено, що циклічність є характерною ознакою функціонування сучасної економіки. Економічні цикли вже багато десятиліть поспіль вчені досліджують на прикладі регіонів, країн, галузей, окремих підприємств. Вивчення теоретико-методичних засад та практичних рекомендацій щодо виявлення економічних циклів та оцінювання ефективності діяльності підприємств в умовах циклічності дозволить визначити теоретичні передумови та побудувати стратегію антициклічного управління для підрядного будівельного підприємства. Запропоновано схему економічного механізму антициклічного управління, дія якого спрямована на створення умов підвищення фінансової стійкості, згладжування негативних чинників циклічності й посилення позитивних, і на її основі ефективнішого досягнення стратегічних цілей і завдань будівельного підприємства.
Keywords: будівельне підприємство; економічний цикл; коливання ділової активності; циклічність; будівництво